Η ιστορία του Laser Tag

Το Laser Tag είναι ένα ομαδικό ή ατομικό άθλημα-ψυχαγωγική δραστηριότητα όπου οι παίκτες προσπαθούν να κερδίσουν πόντους ταγκάροντας στόχους, συνήθως με συσκευές στόχευσης χειρός υπέρυθρης εκπομπής. Οι ευαίσθητοι στις υπέρυθρες αυτοί στόχοι συνήθως φοριούνται από κάθε παίκτη μέσα στην αρένα στην οποία παίζεται το παιχνίδι. Από τη γέννησή του το 1979, με την κυκλοφορία του παιχνιδιού Star Trek Electronic Phasers, το Laser Tag έχει εξελιχθεί τόσο για εσωτερικό όσο και εξωτερικό στυλ παιχνιδιού, και μπορεί να περιλαμβάνει προσομοιώσεις μάχης, παιχνίδια ρόλων ή ανταγωνιστικά αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων διαμόρφωσης τακτικής και ακριβείς στόχευσης

Το Laser Tag είναι δημοφιλής σε ένα ευρύ φάσμα των ηλικιών. Σε σύγκριση με το paintball & softball, το laser tag είναι ανώδυνο, διότι δεν χρησιμοποιεί φυσικά βλήματα, και οι εσωτερικές εκδόσεις μπορεί να θεωρηθούν λιγότερο απαιτητικές σωματικά επειδή οι περισσότεροι απαγορεύουν το τρέξιμο.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του '80, ο στρατός των ΗΠΑ ανέπτυξε ένα σύστημα που χρησιμοποιεί υπέρυθρες ακτίνες για εκπαίδευση μάχης. Οι λειτουργίες του συστήματος MILES, όπως και στο Laser Tag, βασίζονται στην στόχευση της υπέρυθρης σε δέκτες που σημειώνουν τις επιτυχημένες βολές. Παρόμοια συστήματα κατασκευάζονται τώρα από διάφορες εταιρείες σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιούνται από διάφορες ένοπλες δυνάμεις.